Δελτίο τύπου

Με σχεδόν καθολική συμμετοχή ξεκίνησε η στάση εργασίας στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ. Σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, δείχνοντας και τις διαθέσεις των συναδέλφων μας ότι μπροστά σε όλα τα εμπόδια που βιώνει καθημερινά το εργατικό λαϊκό νοικοκυριό είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε και με αυτό το τρόπο την αγανάκτηση μας και να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες.Βρήκε μεγάλη ανταπόκριση η προκήρυξη  της στάσης εργασίας που κάλεσε το σωματείο εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ και του συνδικάτου εργαζομένων φαρμάκου και καλλυντικού Αττικής Πειραιά και Νήσων. Για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοι που σχόλαγαν από νυχτερινή βάρδια καθόντουσαν απέξω για να συζητήσουν. Έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούσε η εργοδοσία τις προηγούμενες ημέρες με λίστες ονομάτων  συμμετοχής, με προσωπικές ερωτήσεις, με απαίτηση υπερωριών, αλλαγή ωραρίων , ενώ μας έγινε καταγγελία την ώρα που γινόταν η στάση εργασίας, έπαιρναν τηλέφωνα για να δουν ποιοι συμμετέχουν στη στάση εργασίας. Ο συγκεκριμένος που έπαιρνε,  στο παρελθόν έχει υπάρξει και υποψήφιος με το σωματείο που έχει έδρα το 48 που είναι μέλος της ομοσπονδίας ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Γεγονότα που τα κατήγγειλε το προηγούμενο βράδυ το σωματείο εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ενώ και στις κουβέντες που έγινε στις πύλες των εργοστασίων, ειπώθηκε ότι θα στηθεί τείχος σε περίπτωση που προχωρήσουν και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά στις υπόλοιπες βάρδιες απογευματινή και ενδιάμεσο ωράριο 14:00-16:00, βραδινή βάρδια 22:00-00:00,  με συγκεντρώσεις στις πύλες των εργοστασίων του ομίλου ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, ενώ αναμένουμε και τα αποτελέσματα της συνάντησης που έχει κανονιστεί με την εργοδοσία και τη διοίκηση του σωματείου εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ σήμερα στις 13:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στο 10% καθολικά και οριζόντια για όλους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο.
  • Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία , και  όλοι οι συνάδελφοι μας να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου Φαμαρ ΑΒΕ. 
  • Και να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»
Έδρα: 49 χλμ. Αθηνών – Λαμίας, Αυλώνας
ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΦΣΕΕ)
ΜΕΛΟΣ ΕΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ

Το Σωματείο μας έχει προκηρύξει 2ωρες στάσεις εργασίας στους εργασιακούς χώρους της εταιρείας «ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ», στις εγκαταστάσεις της στον Αυλώνα (48, 49), στην Ανθούσα, στον Άλιμο, στη Θήβα, που θα πραγματοποιηθούν στην έναρξη κάθε βάρδιας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε από συναδέλφους μας, η εταιρία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην επιτυχία των κινητοποιήσεων με διάφορους τρόπους. Είτε ζητώντας από τους συναδέλφους να δηλώσουν από τις προηγούμενες ημέρες αν και ποιοι θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας (κυκλοφορώντας μάλιστα έντυπο για να γράφουν τα ονόματα τους)! Είτε ζητώντας να καθίσουν υπερωρία για να καλύψουν τις 2 ώρες των στάσεων! Είτε να αλλάξουν ωράριο εργασίας!

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ που εδρεύει στον Άλιμο, Αγίου Δημητρίου 65 όπου επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατία στους εργαζόμενους.

Καλούμε τα αρμόδια κρατικά όργανα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την πορεία των ελέγχων και των πράξεών σας.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Άλιμος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.