ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Με το θράσος να περισσεύει, και εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων του εργατικού, λαϊκού, φοιτητικού – μαθητικού κινήματος απέναντι στη βαρβαρότητα του συστήματος και της πολιτικής που βλέπει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, η κυβέρνηση βγήκε να προβάλει την «αύξηση» του κατώτατου μισθού, που αποφάσισε μαζί με την εργοδοσία, τους τεχνοκρατικούς μηχανισμούς και τις πιστές τους συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Με ενεργούς τους νόμους της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν καταργήσει τις  ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, ανακοινώθηκε «αύξηση» κατά 29 ευρώ σε σχέση με τον προ δεκαετίας βασικό μισθό των 751 ευρώ!

Βέβαια, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους είναι πολύ μακριά από την «πανηγυρική» διάθεση της κυβέρνησης

Εδώ και 13 χρόνια, οι μισθοί μας έχουν μειωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν παραμείνει στάσιμοι, στη βάση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί.  Οι τριετίες παραμένουν στον «πάγο», η μερική απασχόληση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς «χτυπάνε κόκκινο». Το σταθερό ωράριο έχει ουσιαστικά «ξηλωθεί» και οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται με αποτέλεσμα να έχουμε όλο και περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Η ακρίβεια στην ενέργεια και σε άλλα βασικά είδη για τη ζωή των εργαζόμενων εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα.

Η εργοδοσία αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση, προκειμένου να μην υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα. Αυτό κάνει και στον κλάδο μας, προτάσσοντας ως «ασπίδα» τον εκάστοτε κατώτατο μισθό, για να προτείνει μερικά ψίχουλα ως «αυξήσεις». Αυτό εκφράζουν οι φαρμακοβιομήχανοι με τη μέχρι τώρα πρότασή τους για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με 5% αύξηση στον κατώτατο μισθό!

Οι εργαζόμενοι, όμως, μία και μόνη απάντηση έχουμε να δώσουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση:

Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται με τα ψίχουλα και με τα διάφορα κουπόνια που μας πετάνε. Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν με αυτά, για να αποδεχτούμε τη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευσή τους!

Ούτε βάζουμε το μεροκάματο και το μισθό μας στο «ζύγι» με τις δυνατότητες και την ανάπτυξη της οικονομίας των κεφαλαιοκρατών, όπως κάνει ο συνδικαλισμός της ενσωμάτωσης και της υποταγής με πρωταγωνιστή τη ΓΣΕΕ.

Εμείς διεκδικούμε μισθούς και μεροκάματα στη βάση των δικών μας αναγκών.

Γι αυτό δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με:

  • αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%

Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επηρεάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον καθορισμό των μισθών, για την επαναφορά εργατικών κατακτήσεων, όπως το επίδομα των τριετιών, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας.

Παλεύουμε για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Γιατί, τελικά, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και σ’ εμάς ανήκει!

Η Ομοσπονδία μας καλεί στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.