Για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για την απόλυση στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με την παρουσία του Υπουργού, μεταξύ της Ομοσπονδίας μας μαζί με το σωματείο – μέλος μας των εργαζομένων στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και της Διοίκησης του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ σχετικά με την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας, προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και μέλους του ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ. 

Για άλλη μια φορά, και σε αυτή τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η αδιαλλαξία της Διοίκησης του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, καθώς και η πραγματική στόχευση της εργοδοσίας που δεν είναι άλλη από την εκκαθάριση κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής στο χώρο δουλειάς, ξεκινώντας από τον πρόεδρο του σωματείου, και την καλλιέργεια τρομοκρατικού κλίματος στους εργαζόμενους.

Με διάφορα σαθρά επιχειρήματα και φαιδρότητες, που μάλιστα εμπλουτίζει με ευρηματικό τρόπο κάθε φορά, η εργοδοσία προσπαθεί να δικαιολογήσει την ωμή επίθεση που εξαπολύει ενάντια στο συνδικαλιστικό δικαίωμα και την εξόφθαλμη παρανομία της απόλυσης του συνδικαλιστή που αποφάσισε.

Ακόμα και ο Υπουργός Εργασίας, που δεν έχει κρύψει ποτέ, ούτε η Κυβέρνηση του, το ενδιαφέρον και τη στήριξη προς τα εργοδοτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή δημιουργεί κακό προηγούμενο και ως εκ τούτου είναι βάσιμες οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Δήλωσε, ακόμα, ότι ως Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί παρά να μην εγκρίνει απολύσεις εργαζομένων και ιδιαίτερα συνδικαλιστών, παραπέμποντας το ζήτημα στη Δικαιοσύνη….

Η Ομοσπονδία μας, το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή συναδέλφου μας.

Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η βαρβαρότητα της εργοδοσίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε νεκροταφεία!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και στην κλαδική μας ομοσπονδία, να δώσουμε μαζί αυτή τη δύσκολη μάχη.

Μία μάχη που ήδη έχει ξεπεράσει τους τέσσερις τοίχους του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και απολαμβάνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη πολλών άλλων εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων στον κλάδο και αλλού.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε.

Μέχρι να γυρίσει στη δουλειά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Μέχρι να υπογράψει η εργοδοσία ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους δουλειάς, με βάση τις ανάγκες μας, όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.