Για τη νέα 12ωρη στάση εργασίας στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε αποφάσισε την κήρυξη νέας 12ωρης στάσης εργασίας σε όλο τον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ  την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 08:00 έως 20:00, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου – συνδικαλιστή.

Η διοίκηση του ομίλου επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της, παρά τις δικές μας προσπάθειες, και δεν ανακαλεί την απόλυση του συναδέλφου – συνδικαλιστή, εκλεγμένου μέλους της επιτροπής εργαζομένων του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, κόντρα στην κοινή απαίτηση των εργαζομένων και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν μέχρι τώρα συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο Αττικής και στην Ομοσπονδία μας, για να επιστρέψει ο συνάδελφος στην εργασία του.

Η Διοίκηση του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ απέτυχε στο να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση στη ΣΥΝΦΑ που ξέσπασε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόλυσης. Επίσης, απέτυχε στο να βγάλει παράνομη τη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία μας στον όμιλο, στις 13 Σεπτέμβρη.

Ακόμα και το αστικό δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας, που μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση και να καταστείλει τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Απαίτηση όλων των εργαζόμενων, του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας είναι να ανακληθεί η απόλυση τώρα και να επιστρέψει ο συνάδελφος στη θέση εργασίας του.

Δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να τσακίσει τη συνδικαλιστική μας οργάνωση και τα δικαιώματα μας.

Τα προνόμια που προσφέρουν οι αντεργατικοί νόμοι στους εργοδότες, τα αντιπαλεύουμε στην πράξη!

Με απόφαση της Ομοσπονδίας μας προχωράμε σε νέα 12ωρη στάση εργασίας σε όλο τον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη.

Όλες και όλοι να δώσουμε το μήνυμά μας στην εργοδοσία ότι στο πρόσωπο του απολυμένου συνδικαλιστή βλέπουμε και το δικό μας πρόσωπο, τα δικά μας δικαιώματα, γι αυτό θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο την απόλυση και τα υπόλοιπα αντεργατικά σχέδιά της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.