Για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν τη μάχη και συμμετείχαν στη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη, που οργανώθηκε από εκατοντάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η ΟΕΦΣΕΕ. Τα ποτάμια εργαζομένων και νεολαίας που κατέκλυσαν την Αθήνα και δεκάδες άλλες πόλεις, έστειλαν μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης βάζοντας μπροστά το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Άφησαν για ακόμα μια φορά στην άκρη την ηγεσία της ΓΣΕΕ που δε βρήκε κάποιο λόγο συμμετοχής σε αυτή την απεργία!

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Διπλά στους συγγενείς των 57 νεκρών, η χώρα παρέλυσε για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα. Καμία συγκάλυψη, από την κυβέρνηση, το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν είναι ανεκτή!

Η απεργία έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού, με το νέκρωμα εργοστασίων και χώρων δουλειάς, με τη μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, και στον κλάδο μας.

Τα υπερκέρδη της εργοδοσίας στον κλάδο του φαρμάκου έχουν βγει πάνω στις δικές μας πλάτες, έχουν προκύψει από τη δική μας δουλειά! Είναι δικαίωμα μας, βασικό και σύγχρονο, η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, επιδόματα, τριετίες, βαρέα και ανθυγιεινά, 5ημερο και 8ωρο.

Οι απεργοί σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η BOEHRINGER, η ΦΑΜΑΡ, η HELP, η PFIZER, η ΤΖΟΝΣΟΝ, η ΝΤΕΜΟ, οι όμιλοι ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ κ.α. έδωσαν ξεκάθαρο μύνημα ότι θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για τα δικαιώματά τους, τις συλλογικές τους συμβάσεις, συσπειρωμενοι στα σωματεία τους και στην κλαδική μας ομοσπονδία, κόντρα στα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και τους αντεργατικούς νόμους.

Ο ίδιος ο αγώνας μας έχει φέρει όποιες κατακτήσεις έχουμε στον κλάδο και ο ίδιος αγώνας μπορεί να κατοχυρώσει όλα αυτά που δικαιούμαστε!

Κλιμακώνουμε με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ και επιχειρησιακών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Κλιμακώνουμε με νέα απεργία στις 17 Απρίλη και προχωράμε για την εργατική Πρωτομαγιά!

Θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες μας! Αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις και τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Συνεχίζουμε!

Η Διοίκηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.