ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τους απεργούς συναδέλφους στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ, αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και έδωσαν τη μάχη της απεργίας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας στην Ανθούσα που παρά την τρομοκρατία που τους ασκήθηκε από την εταιρεία και από ορισμένους “συνδικαλιστές” πρωτοστάτησαν και παρευρέθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακοβιομηχάνων).

Η επιτυχημένη κλαδική Απεργία της 23ης Ιούνη (σε ορισμένα εργοστάσια έφτασε το 100%) ήταν μία ενιαία, συλλογική, πανελλαδική απάντηση των εργαζομένων στο Φάρμακο και στο Καλλυντικό απέναντι στους βιομηχάνους του κλάδου που μας έχουν εδώ και 13 χρόνια χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ήταν μία δυναμική απάντηση στην εταιρεία της ΦΑΜΑΡ που εμπαίζει εμάς τους εργαζόμενους και δε συμφωνεί στις προτάσεις του Σωματείου μας για αυξήσεις 10% καθολικά και οριζόντια, για μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού.

Η απεργιακή μάχη που δώσαμε δεν ήταν εύκολη.Συναντήσαμε την ωμή παρέμβαση της αστυνομίας στο εργοστάσιο της Ανθούσας, ύστερα από παραγγελία της Διεύθυνσης της εταιρείας!!! Η ΦΑΜΑΡ, επίσης, καλούσε εργαζόμενους από την απογευματινή βάρδια να εργαστούν παρανόμως το πρωί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, ενώ φτάσανε και στο σημείο να προσπαθήσουν να εξαγοράσουν συναδέλφους μας πως αν δουλέψουν την ημέρα της Απεργίας θα τους δίνονταν 50 ευρώ σε κουπόνια!!!

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η ΦΑΜΑΡ βρήκε ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ το “σωματείο” που εδρεύει στο 48. Πληροφορηθήκαμε πως από την προηγούμενη ημέρα της Απεργίας, ορισμένοι “συνδικαλιστές” του “σωματείου” που εδρεύει στο 48 τηλεφωνούσαν σε εργαζόμενους του ομίλου και τους παρότρυναν – άκουσον άκουσον – να γίνουν απεργοσπάστες και να μη συμμετέχουν στην Κλαδική Απεργία, λέγοντάς τους πως “…η απεργία είναι παράνομη…”, “…δεν καλύπτει τον κλάδο του Φαρμάκου…” και διάφορα άλλα ψεύδη και συκοφαντίες. Την ημέρα της Απεργίας δε, παρότρυναν συναδέλφους να σπάσουν την απεργιακή φρουρά με τον τσαμπουκά για να στήσουν προβοκάτσια και να διαχωρίσουν τους συναδέλφους μας, ενώ την επόμενη ημέρα συνάδελφος μας δέχθηκε λεκτική επίθεση από αυτούς.

ΕΥΓΕ “ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ”. Λαμβάνετε επάξια τον τίτλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού και του “λαγού” της ΦΑΜΑΡ. Προτείνουμε στην εταιρεία να μεσολαβήσει ώστε οι “συνάδελφοι” να προαχθούν από “εργάτες”, σε μέλη της Διοίκησης της ΦΑΜΑΡ, δίνοντας τους – γιατί όχι – και μετοχές της εταιρείας.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ δεν χωράει ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Το Σωματείο μας που παρευρέθηκε με δύο εκπροσώπους μας στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, μαζί με την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) και τα κλαδικά Συνδικάτα Αττικής και Βοιωτίας, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για να αναδείξουμε τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα. Κυρίως όμως στεκόμαστε στο πλευρό των 1100 συναδέλφων μας, από όλα τα εργοστάσια του Ομίλου, μόνιμων και εργολαβικών, χωρίς καμία εξαίρεση, για να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες όλων, αλλά κυρίως για να διεκδικήσουμε, απέναντι σε θεούς και δαίμονες, όλα τα δικαιώματά μας.

Δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη! Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη μάχη για τα συλλογικά δικαιώματα του κλάδου, με κατώτατο μισθό 950 ευρώ, 5ήμερο-8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, επιδόματα, ενιαία δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, για αυξήσεις στο 10%, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.