ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι φαρμακοποιοί της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ κατγγέλουμε την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Πρόκειται για μια απόλυση άδικη και τρομακρατικού χαρακτήρα με στόχο να στείλει μήνυμαστους εργαζόμενους να μην διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. για την υπογραφή ΣΣΕ.

Αυτή η απόλυση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους και έχουν βγάλει ανακοινώσεις δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες όπως και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. αποφάσισε μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να βγάλει ανακοίνωση για να αποκαταστήσει την “αλήθεια”. Πρόκειται για μια ανακοίνωση που προφανώς απευθύνεται στα φαρμακεία μέλη του συνεταιρισμού και από τον τίτλο της (Σχετικά μεν την απόλυση εργαζομένου), καταλαβαίνουν όλοι ότι παραποιεί τα γεγονότα.

Δεν απολύθηκε “ένας” εργαζόμενος, απολύθηκε ο εκλεγμένος Πρόεδρος των εργαζομένων, γεγονός που δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης, ‘οσο για τις αιτιολογίες της απόλυσης ακολουθεί το ίδιο μοτίβο που ακολούθησε και ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για την απόλυση επίσης συνδικαλιστή εργαζομένου, μέλος της επιτροπής εργαζομένων του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, δηλαδή ότι ήταν ένας “τραμπούκος εργαζόμενος που παρεμπόδιζε την εργασιακά “ηρεμία” της επιχείρησης”.

Καλούμε την Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. να πάρει πίσω την απόλυση και να επανέλθει στις συζητήσεις με το Σωματείο για την υπογραφή ΣΣΕ. Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών δεν συμφωνεί με την πρακτική της απόλυσης συνδικαλιστών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.