ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΙΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου Αλίμου και την κεντρική διοίκηση του Ομίλου ΦΑΜΑΡ, που παίζει με τη ζωή και τον μισθό των συναδέλφων μας. Φαίνεται πως η εταιρεία ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να κόψει τον μισθό των συναδέλφων μας, από μέρος του επιδόματος στείρου χώρου. Ένας μονοπωλιακός όμιλος, όπως είναι η ΦΑΜΑΡ, τελικά έχει ανάγκη να κρατάει λεφτά από την τσέπη μας. Είτε με πρόσχημα «καθυστέρηση στις αλλαγές δελτίων» είτε με το πρόσφατο παράδειγμα, όπου για την φθορά ενός αναλώσιμου (ενός πόμολου πόρτας στο στείρο χώρο), κόβεται μεγάλο μερίδιο του επιδόματος από πολλούς συναδέλφους!!!

Όλο το προηγούμενο διάστημα βάλαμε πλάτη δουλεύοντας 6ήμερα και συνεχόμενα 10ωρα για να βγει η δουλειά. Ορίζοντας τις άδειές μας ανάλογα πότε ήθελε η ΦΑΜΑΡ να κλείσει το στείρο χώρο. Και τελικά αυτή είναι η ανταπόκριση της διοίκησης, σε μία περίοδο που οι ανάγκες μας είναι ήδη πολύ αυξημένες. Με πρόσχημα ότι ο Άλιμος θα προχωρήσει σε ανακατασκευή του στείρου χώρου και θα είναι κλειστός Γενάρη και Φλεβάρη του 2024, μας λένε κρατήστε μέρες άδειας για να τις πάρετε τότε. Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε πως οι άδειες είναι δικαίωμά μας και δεν μας τις χαρίζει η ΦΑΜΑΡ. Η ΦΑΜΑΡ έχει την υποχρέωση να έχει για όλους δουλειά εκείνη την περίοδο.

Συνάδελφοι, το Σωματείο μας προειδοποίησε, από την περίοδο των κινητοποιήσεων του περασμένου έτους, πως ότι δεν είναι κατοχυρωμένο με Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), κόβεται ή μειώνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή με τέτοιες δικαιολογίες. Αντίστοιχα, στο βολικό σενάριο της εταιρείας που έδωσε ορισμένες δωροεπιταγές και αύξησε το επίδομα στείρου χώρου σε ορισμένους συναδέλφους, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ότι όλα αυτά είναι παροχές που δεν είναι κατοχυρωμένες και μπορεί να τα κόψει, ακόμα και με πενιχρές δικαιολογίες.

Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις για όλους της τάξεως του 10%. Να υπογραφεί άμεσα ΕΣΣΕ, στο σχέδιο που κατέθεσε το Σωματείο μας, το οποίο αναφέρει στο άρθρο 3 / παρ. Β και άρθρο 4 / παρ. Γ “…επίδομα στείρου χώρου 20%…”, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα η κεντρική διοίκηση της ΦΑΜΑΡ να επιστρέψει τα χρήματα που έκοψε σε όλους τους συναδέλφους. Αν η ΦΑΜΑΡ κρίνει ότι της λείπει πόμολο, να την ενημερώσουμε ότι σε μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν εκπτώσεις αυτή την περίοδο!! Να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό που έχει ανάγκη ο Άλιμος και όλος ο όμιλος ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που παραμένουν (παρά τις προσλήψεις που έγιναν), ώστε να λειτουργεί σωστά και ομαλά κάθε μηχανή και κάθε πόστο χωρίς 6ημερα και 12ωρα. Να σταματήσει ο μισθός μας και τα επιδόματα μας να αποτελούν «όπλο» απειλών και τρομοκρατίας στα χέρια κάθε διευθυντή προς τους συναδέλφους μας. Ούτως ή άλλως ο Άλιμος είναι το μοναδικό εργοστάσιο του ομίλου που δεν παρέχει πάρκινγκ και πούλμαν στους συναδέλφους, πάρα μόνο στα στελέχη του Αλίμου, δουλεύοντας ήδη με την αγωνία αν θα προλάβουμε το λεωφορείο ή αν το αμάξι μας θα το βρούμε «σπασμένο», τρακαρισμένο ή με κλίση από την τροχαία.

Καλούμε σε συνέχεια του αγώνα μας για την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ, με κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων μας και αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν αορίστου χρόνου ΦΑΜΑΡ και να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας με τις εργολαβίες. Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας στις γραμμές του Σωματείου μας και της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ), με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.