ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις εξελίξεις με την κλαδική ΣΣΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με μια ακόμα καθυστέρηση, στις 25 Ιούλη, οι φαρμακοβιομήχανοι κοινοποίησαν στην Ομοσπονδία μας τη δική τους πρόταση για την κλαδική ΣΣΕ, όπως είχαν δεσμευτεί στη συνάντηση που είχαμε την ημέρα της κλαδικής μας απεργίας, στις 4 Ιούλη.

Για μια ακόμα φορά από την πλευρά των φαρμακοβιομηχάνων υπήρξε κωλυσιεργία και όσον αφορά την ημερομηνία που μας κατέθεσαν την πρότασή τους – μάλιστα, μετά από παρεμβάσεις με επιστολές της ΟΕΦΣΕΕ και σωματείων μας – αλλά και όσον αφορά τη μεταξύ μας συνάντηση, που δεν έγινε, με ευθύνη δική τους, επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες, ενώ η Ομοσπονδία μας είχε δηλώσει τη διαθεσιμότητά της.

Αλλά και ως προς το περιεχόμενό της, η πρόταση των φαρμακοβιομηχάνων είναι πίσω από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του κλάδου και αποδεικνύει την επιδίωξή τους να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική μας δύναμη, να μας κάνουν πιο ευέλικτους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλίζουν το «θαύμα» της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας του κλάδου πάνω στις δικές μας πλάτες.

Γι αυτό, επιμένουν στην πρότασή τους για κατώτατο μισθό 819 ευρώ (5% αύξηση στον κατώτατο νομοθετημένο μισθό), 50 ευρώ κάτω από τον κατώτατο μισθό που προβλεπόταν στον κλάδο πριν 13 χρόνια, ενώ δεν προβλέπουν στη συγκεκριμένη πρόταση κανένα επίδομα, ούτε καν το επίδομα γάμου, καμιά τριετία και κανένα μισθολογικό κλιμάκιο!

Όσο για το ωράριο εργασίας, επιμένουν στις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, δηλαδή στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεών τους, κατ’ εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όσο σημαντική είναι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για τη συλλογική κατοχύρωση και προστασία όλων των εργαζόμενων του κλάδου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ουσιαστική διασφάλιση μέσα από την κλαδική ΣΣΕ βασικών μισθολογικών κι εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η Ομοσπονδία μας, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης της αλλά και των εμποδίων που το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο ορθώνει μπροστά στις εργατικές διεκδικήσεις, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ήδη έχουμε στείλει επιστολή στις οργανώσεις των φαρμακοβιομηχάνων ΣΦΕΕ – ΠΕΦ, με τις κυριότερες ενστάσεις μας στην πρότασή τους και αίτημα συνάντησης αμέσως μετά τις καλοκαιρινές άδειες.

Η μάχη αυτή είναι υπόθεση του κάθε σωματείου και του κάθε εργαζόμενου στον κλάδο, γι αυτό καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο σε αγωνιστικό «παρών» και το επόμενο διάστημα.

Οι δύο κλαδικές απεργίες, καθώς και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά επιχείρηση, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν το δρόμο. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά!   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.