ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις εξελίξεις στη Φαρμακαποθήκη Ειρήνη Μαρκάκη Α.Ε. στο Ηράκλειο Κρήτης

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Από εργαζόμενους και συνδικαλιστές του κλάδου στο Ηράκλειο Κρήτης, πληροφορηθήκαμε για όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στη Φαρμακαποθήκη Ειρήνη Μαρκάκη Α.Ε. κι έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια στους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη υφίστανται αρνητικές για τη ζωή τους συνέπειες.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, η εργοδοσία, με μία βιαστική ανακοίνωση, αναφέρθηκε στη «δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει η φαρμακαποθήκη», θέτοντας σε προσωρινή διαθεσιμότητα, μέσω αδειών, ένα μέρος των εργαζομένων, ενώ ένα άλλο μέρος συνεχίζει να εργάζεται. Επίσης, όπως μάθαμε, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη παραιτηθεί.

Από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία μας προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης, προκειμένου να θέσουμε το βασικό για εμάς ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των αμοιβών και όλων των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας στη Φαρμακαποθήκη Ειρήνη Μαρκάκη Α.Ε.

Επιμένοντας σε αυτή μας την προσπάθεια και περιμένοντας επικοινωνία με τη Διοίκηση, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στη συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, όσους δουλεύουν ακόμα κι όσους είναι σε διαθεσιμότητα – άδεια να μη μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, να μην τηρούν παθητική στάση αναμονής απέναντι στα όποια σχέδια της εργοδοσίας.

ΤΩΡΑ πρέπει να οργανωθούν και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για να διεκδικήσουν, όχι μόνο το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά και όλα τα υπόλοιπα εργασιακά τους δικαιώματα, για να διασφαλίσουν το μισθό και το μεροκάματό τους. Να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη του και στο έλεος της εργοδοσίας.

Έτσι κι αλλιώς, έχει αποδειχτεί περίτρανα και με όλους τους τρόπους ότι τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί των επιχειρήσεων, της εργοδοσίας δε συναντιούνται πουθενά με τα συμφέροντα και κυρίως με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Όπως, επίσης, έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους που προκαλούν τα «οικονομικά προβλήματα» και τις «αρρυθμίες» στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά η ίδια η καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας με τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς και το κυνήγι του κέρδους. Γι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι όλοι εργοδότες στον κλάδο μας, ανάμεσά τους και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων στον οποίο προεδρεύει η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, έχουν αφήσει 13 χρόνια χωρίς κλαδική σύμβαση τους εργαζόμενους, δεν αποσοβείται ο κίνδυνος της «κρίσης» για κάποιες επιχειρήσεις, με τους εργαζόμενους να πληρώνουν, πρώτοι από όλους, το «μάρμαρο»!

Οι συνάδελφοι στη συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη δεν είναι μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους την κλαδική μας Ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ και τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές που συσπειρώνονται σε αυτή, τους εργαζόμενους – συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όλους όσους παλεύουν με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζόμενων, σε αντίθεση με όσους βάζουν πάνω από όλους και από όλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και σχεδιασμούς, όπως η θλιβερή ηγεσία του σωματείου φαρμακοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Κανένας μόνος του!

Συσπειρωμένοι στην ΟΕΦΣΕΕ, παλεύουμε για να μη μείνει κανένας χωρίς δουλειά, για να μη χαθεί κανένα μεροκάματο και μισθός, για να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.