ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας κατέθεσε στη ΦΑΜΑΡ το σχέδιο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που αφορά τη διετία 2023 – 2024 ξεκινώντας επίσημα οι συζητήσεις πάνω στο κείμενο που αφορά το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο.

Εμπεριστατωμένα και με ακριβή στοιχεία αναλύσαμε τη θέληση και την ανάγκη των εργαζομένων να υπογραφεί για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ΣΣΕ που θα ορίζει τους όρους εργασίας στην επιχείρηση, θα υπερασπίζεται τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και θα διευρύνει νέα εργασιακά και θεσμικά δικαιώματα.

Στο κείμενο των δέκα σελίδων που καταθέσαμε αποτυπώνονται οι συλλογικές και ενιαίες διεκδικήσεις όλων μας για ουσιαστικές, οριζόντιες και καθολικές αυξήσεις στους μισθούς μας στο 10% (5% + 5%), για μόνιμη και σταθερή εργασία, για επαναφορά επιδομάτων και αυξήσεις στα υπάρχοντα, για αύξηση στον κατώτατο μισθό για τους νέο προσλαμβανόμενους συναδέλφους, για ειδικές άδειες, για σταθερό εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, για νέες παροχές.

Οι εκπρόσωποι της ΦΑΜΑΡ δεν απάντησαν ξεκάθαρα, αλλά αρκέστηκαν σε υπεκφυγές, λέγοντας πως αναμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κλαδικής ΣΣΕ με το Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων. Ήταν κυνικές, μάλιστα, οι αναφορές τους όταν τους ασκήσαμε κριτική για τις αυξήσεις του 1% που δόθηκαν τις προηγούμενες δύο χρονιές απαντώντας “…ήταν μια χαρά για την εποχή…”, όπως και ότι “…δεν θέλουμε να χάσουμε το δικαίωμα στις ατομικές συμβάσεις…”. Μας θέλουν απομονωμένους και με χαμηλούς μισθούς για να μας έχουν στο χέρι, για να μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να δυσκολεύουν τους όρους εργασίας μας.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας δεν μας δίνει επιλογές. 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά ήδη διατροφής, οι αυξήσεις στην ενέργεια και το κύμα ακρίβειας που παραμένει σε βασικά προϊόντα υπερκαλύπτουν το μισθό μας. Η αγοραστική μας δύναμη βρίσκεται στα επίπεδα του 2011, όπως βέβαια και οι μισθοί μας.

Αυτήν την πραγματικότητα δεν τη θέλουμε ούτε για μας, ούτε για τα νέα παιδιά και για αυτό θα την αλλάξουμε. Δεν μπορεί οι εργασιακές σχέσεις να χειροτερεύουν, τα δικαιώματα μας να ψαλιδίζονται και η ΦΑΜΑΡ να επενδύει εκατομμύρια ευρώ, να “μπαίνει” στην αγορά της Αμερικής με νέες εξαγωγές και οι εργαζόμενοι της που παράγουν όλα τα προϊόντα που αυτή πουλάει και κερδίζει να μένουν στάσιμοι χωρίς ένα συλλογικό πλαίσιο προστασίας που μόνο η ΣΣΕ εξασφαλίζει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η μάχη που όλοι πρέπει να δώσουμε για την υπογραφή της ΣΣΕ. Μια σύμβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες δουλειάς, μισθούς και μεροκάματα με αυξήσεις, που θα προστατεύει και θα διευρύνει θεσμικά και άλλα δικαιώματα.

Δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας! Δεν κάνουμε πίσω απ τις ανάγκες μας! Τώρα χρειάζεται να είμαστε όλοι οργανωμένοι και ενεργά μέλη στο Σωματείο μας, να γίνουν νέες εγγραφές συναδέλφων στα μητρώα του Σωματείου, να γίνει η υπογραφή της ΣΣΕ υπόθεση όλων μας. Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ θα δώσουμε την κοινή μάχη με την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Επιχειρησιακής και Κλαδικής).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.