ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Με όπλο την πείρα από σημαντικούς αγώνες που έχουν ξεδιπλωθεί, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία να θέσουν στην ημερήσια διάταξη την διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ. Στο φόντο των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης για «αυξήσεις» λίγων ευρώ στον ονομαστικό κατώτατο μισθό, την ίδια στιγμή που χρηματοδοτεί με πακτωλό χρημάτων τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και το ΝΑΤΟ, αλλά και των «παροχών» με τις οποίες επιδιώκει η εργοδοσία να διαχειριστεί τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, επαναφέρει τις διεκδικήσεις που μπορούν πράγματι να χτίσουν ασπίδα προστασίας στο εισόδημα των εργαζομένων και την ασφάλιση τους. Στην κατεύθυνση αυτή, τα σωματεία επιλέγουν τις μορφές πάλης, εξειδικεύουν τις διεκδικήσεις σε κάθε χώρο, σχεδιάζουν τη δράση τους με στόχο αυτή να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, συμβάλλουν ώστε ο αγώνας στον κλάδο να δώσει ώθηση στην κλιμάκωση της πάλης.

Η Ομοσπονδία μας σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων διοργανώνει πανελλαδικό σώμα – ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,με θέμα”Οι εξελίξεις στον κλάδο μας και η κατάσταση στο ΤΕΑΥΦΕ, πώς διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις, η αναγκαιότητα της πάλης για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ”.Να μεταφέρουμε την εικόνα που έχει διαμορφώσει στους χώρους η επίθεση κράτους και εργοδοσίας, να συζητήσουμε τις τραγικές επιπτώσεις σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους από την αντιασφαλιστική νομοθεσία και τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο, την πείρα από τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ, να κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις για τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.Να γίνει ουσιαστική συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, με στόχο το πλαίσιο πάλης να γίνει αντικείμενο αγώνα των εργαζομένων.

Oι εργασίες του πανελλαδικού σώματος θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο STANLEY, οδός Οδυσσέως 1 στην Αθήνα (σταθμός ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) και ώρα 17:00 – 21:00.

Στόχος μας να ενταχθούν στον αγώνα, νέες δυνάμεις εργαζομένων, να βελτιωθεί η λειτουργία και δράση των σωματείων, να τροφοδοτηθούν οι επόμενοι αγώνες από τους αγώνες και την πείρα του σήμερα.

Ηοργάνωση της πάλης για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς – σε συνδυασμό πάντα με την πάλη για την κατάργηση των άδικων φόρων και άλλα επείγοντα μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια – είναι άμεση προτεραιότητα για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Καμία αναμονή, αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική. Με ενίσχυση του αγώνα για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Να ενισχύσουμε τον δρόμο του αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που σμπαραλιάζει τη ζωή μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.