ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. με απόφαση του Δ.Σ., σε έκτακτη συνεδρίαση του την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε την κήρυξη 12ωρης στάσης εργασίας σε όλο τον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 08:00 έως 20:00, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου – συνδικαλιστή Ανδρέα Λαχανά, εκλεγμένου μέλους της επιτροπής εργαζομένων του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για την άδικη, παράνομη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου αλλά και την στάση της να προσφύγει στα δικαστήρια για να την βγάλει παράνομη και μάλιστα με διαδικασίες fast track που τους δίνει αυτό το δικαίωμα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Η ζωή η ίδια δείχνει, ότι όλο αυτό το οπλοστάσιο νόμων που έχουν οι εργοδότες κληρονομήσει από όλες τις κυβερνήσεις, δίνει δικαιώματα μόνο στην εργοδοσία και κανένα στους εργαζόμενους

Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και τα Σωματεία τους, στην μάχη που δίνουν απέναντι στους εργοδότες.

Οι σχεδιασμοί τους, όπως εκπονούνται και στα πλαίσια της ΕΕ, έχουν την ίδια λογική και τον ίδιο στόχο δηλαδή να αυξήσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Αυτό δεν αλλάζει όποια μορφή και αν έχουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις (συνεταιριστική ή άλλη), όποιες και αν είναι οι μεταξύ τους διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς όμως θα βρουν απέναντι τους αγώνες των εργαζόμενων που συσπειρωμένοι στα Σωματεία και στην κλαδική μας Ομοσπονδία δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την διεκδίκηση καλύτερων όρων και συνθηκών εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ σε κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθεί η απόλυση και να επιστρέψει ο συνάδελφος μας στην εργασία τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.