ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγωνιζόμενων αγροτών

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αλληλεγγύη  στους αγωνιζόμενους αγρότες που μαχητικά προχωρούν σε μπλόκα και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα η κατάσταση για τους φτωχούς αγρότες έχει χειροτερέψει. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, κάτω από το ασήκωτο βάρος των συνεπειών της ακρίβειας, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ευρωενωσιακής ΚΑΠ, που συρρικνώνουν το αγροτικό εισόδημα, διώχνουν από τα χωράφια τους τη φτωχή αγροτιά για όφελος των μεγάλων παραγωγών. Την ίδια στιγμή που ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα τα βασικά είδη διατροφής που έχουν γίνει απλησίαστα στα σούπερ μάρκετ, οι βιοπαλαιστές αγρότες χρεώνονται ακόμη περισσότερα για να μπορέσουν να παράγουν το προϊόν τους εξαιτίας των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης. Από την άλλη πληρώνονται ακόμη λιγότερα, πέφτοντας θύματα των «μεσαζόντων» και των καρτέλ που κερδίζουν εκατομμύρια στις πλάτες όλου του λαού.

Οι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης, απαιτώντας συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν και να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από την δουλειά τους.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενος του κλάδου να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και στην έκφραση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των αγροτών που διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.