ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της COSCO  που απεργούν σήμερα και δίνουν μάχη για:

  • την υπογραφή ΣΣΕ, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
  • εφαρμογή του νόμου για ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι, εφαρμογή των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Τους στηρίζουμε για να μένουν όρθιοι και για να συνεχίσουν την άνιση μάχη με την κυβέρνηση και με μηχανισμούς των κεφαλαιοκρατών.

Ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO και τα αιτήματα τους είναι πέρα για πέρα δίκαια.  Στην απεργία αυτή η κυβέρνηση και η εργοδοσία έβαλε απέναντι όλες τις κρατικές δυνάμεις καταστολής (αστυνομία, λιμενικό, ΜΑΤ κ.ο.κ). Σκοπός τους είναι τρομοκρατήσουν τους εργάτες να τους βάλουν με το ζόρι για δουλειά για να κερδοφορεί απρόσκοπτα η πολυεθνική σε βάρος τους.

Η αποφασιστικότητα των εργατών μαζί με το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την αλληλεγγύη – συμπαράσταση συνολικά της εργατικής τάξης τους χάλασε τα σχέδια.

Η απεργία έγινε κόντρα σε θεούς και δαίμονες με την μεγάλη συμμετοχή των εργατών της COSCO. Κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους εργάτες και να σταματήσει τους εργατικούς αγώνες. Όσες δυνάμεις καταστολής και να επιστρατεύσουν δεν θα σταματήσουν την ταξική πάλη των εργατών.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενος του κλάδου σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της COSCO.

Η νίκη των εργαζομένων στην COSCO θα είναι και δική μας νίκη.

ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHBqjzBpuw

ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/f8aIr71J2dQ, https://youtu.be/UV_BkV9D1vU, https://youtu.be/pOhi77C4Ba8, https://youtu.be/pEbhGspxKtM .

“Λιμενικό σε ρόλο πορτιέρη στην COSCO ”  https://youtu.be/Uw301U-dnsE

“Η Αστυνομία παίρνει από το χέρι εργαζόμενους να μπούνε για δουλειά” https://youtu.be/iA5KlRKqO8Q

 “COSCO στην Αττική οδό εγκλωβισμένοι 2 μέρες, στον Πειραιά σε 2 λεπτά https://youtu.be/2znrjyee2yE

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.