ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την καταστολή

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

    ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1153                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ 25/1/2021

Με το σχέδιο “διαχείρισης των συναθροίσεων”, η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται.  Με το σχέδιο της Κυβέρνησης επιβεβαιώνεται ότι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Η Κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για τα Δημόσια Νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, αλλά δίνει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν έχει λεφτά για γιατρούς και δασκάλους, αλλά έχει για επιδοτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών, για «ειδικούς φρουρούς» και αστυνομοκρατία, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός εχθρός των εργατών είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταστολή και τρομοκρατία!

Στόχο έχουν:

·      Το Φακέλωμα κάθε συνδικαλιστικού στελέχους ή εργάτη που θα οργανώνει κινητοποίηση. Κάθε συνάθροιση θα απαιτεί βεβαίωση του «οργανωτή» από το …TAXIS ώστε να έρχεται «ραβασάκι» με νέα πρόστιμα και να οδηγηθούν τα συνδικάτα και κάθε αγώνας σε οικονομική εξόντωση. Ειδικά μετά τα αμέτρητα παραδείγματα με τα κορονο-πρόστιμα σε συνδικαλιστές, απεργούς, σε εργάτες που δούλευαν υπερωρία ακόμα και αιμοδότες!

·           Ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φορτώνονται στα συνδικάτα και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση δράσεις και ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα, ακόμη και η δράση σκοτεινών μηχανισμών και προβοκάτσιες.

·     Φέρνουν στην Ελλάδα τον «Γαλλικό Νόμο Καθολικής Ασφάλειας» που ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για γενικό φίμωμα και κάθετη λογοκρισία εναντίον όποιου ΜΜΕ ή φωνής αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Αφού δίνεται η δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει στο τι θα προβάλλεται στα ΜΜΕ, αλλά και στο τι, πώς και που θα μπορεί να καταγράφεται από τα ΜΜΕ με πρόσχημα την “ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων”.

·   Προβλέπουν την διεξαγωγή ελέγχων προσώπων και ΙΧ, ακόμη και μακριά από το χώρο πραγματοποίησης συγκεντρώσεων, δηλαδή ουσιαστικά γενικό εκφοβισμό και τρομοκράτηση καθενός που έχει την πρόθεση να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση.

Ενώ διατηρούν και καλλιεργούν την αντιδραστική και επικίνδυνη αντίληψη ότι οι εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις είναι θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών. Στοχοποιούν τον «εχθρό-λαό» και προετοιμάζουν «γύψο» για τα εργατικό-λαϊκό κίνημα! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, την ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

Η κυβέρνηση όσα μέσα κι αν επιστρατεύσει δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με τις δίκαιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τις εργατικές – λαϊκές διεκδικήσεις, που θα φουντώνουν μαζί με τα προβλήματα που γεννάει η κυβερνητική πολιτική. Οι αγώνες των εργατών δεν μπαίνουν στον «γύψο». Δεν απαγορεύονται με διατάγματα η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες για την ζωή και την επιβίωση της εργατικής τάξης!

Η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου, που ήδη δίνουμε και θα συνεχίσουμε τις δικές μας μάχες απέναντι στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, του ωραρίου εργασίας μας και τις κλαδικής μας ΣΣΕ, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να περάσει με νόμο και άλλη καταστρατήγηση δικαιωμάτων μας και καταστολή. Τα σχέδια τους θα απαντηθούν στο δρόμο του αγώνα! Θα απαντηθούν με τη μαχητική οργάνωση της πάλης μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.