ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 2ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από την αρχή του έτους η Διοίκηση του Σωματείου μας βρίσκεται σε διαβούλευση με την εταιρεία της ΦΑΜΑΡ για αιτήματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου και έχουν να κάνουν με αυξήσεις 10% για όλους, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, συμβάσεις αορίστου χρόνου για συμβασιούχους και εργολαβικούς.

Παρά τις στοιχειοθετημένες μας τοποθετήσεις και την πίεση που ασκούμε με τις παρεμβάσεις μας, η ΦΑΜΑΡ αρνείται να μας απαντήσει συγκεκριμένα και πόσο μάλλον θετικά στα παραπάνω ζητήματα, στεκούμενη σε γενικότητες και αοριστίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν κάνουμε πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας. Η ζωή μας και η καθημερινότητά μας, δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής. Το εισόδημα μας εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Τα ενοίκια, τα καύσιμα, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου, και οι τιμές σε όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης έχουν ανεβάσει ακραία το κόστος ζωής μας. Η αύξηση του πληθωρισμού στο 12,1%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 25 ετών, έχει γονατίσει κάθε εργατική οικογένεια.

Η ΦΑΜΑΡ όμως συνεχίζει την ανοδική της πορεία με αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30,96%, με άνοδο 2,2% στα λειτουργικά έσοδα και κέρδη του Ομίλου το πρώτο τετράμηνο του 2022!!!

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει συνολικά η εργοδοσία όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ) που καθυστερεί σχετικά με την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ).

Οι συνολικές πωλήσεις του φαρμάκου έφτασαν τα 7 δις € πετυχαίνοντας αύξηση 4,2%. Η παραγωγή φαρμάκου προσέγγισε τα 1,7 δις €. Το 2021 οι εξαγωγές φαρμάκου σε αξίες άγγιξαν τα 3 δις €, αποτελώντας το 7,3% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών όλων των αγαθών!!!

Εμείς οι εργαζόμενοι όμως παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με μισθούς καθηλωμένους προ δεκαετίας, ενώ τα κόστη καλπάζουν και η ζωή μας χειροτερεύει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι μικρές και μεγάλες μάχες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Το Σωματείο μας κηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας την Παρασκευή 22 Ιουλίου και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.

Δίνουμε το μήνυμα της ενότητας όλων των συναδέλφων στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ. Να παλέψουμε όλοι μαζί και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας. Ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με τους αγώνες της Ομοσπονδίας μας για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Το Διοικητικό συμβούλιο του Κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου, καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής,  Πειραιά και Νήσων προκηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 ανά βάρδια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου της Φαμαρ. Για την πρωινή βάρδια 06:00-08:00, απογευματινή βάρδια  και τα τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο 14:00-16:00 και η νυχτερινή βάρδια 22:00-00:00. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ να προχωρήσουν σε 2ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια την Παρασκευή 22 Ιουλίου με τα δίκαια αιτήματα, για αυξήσεις στο 10% καθολικά και οριζόντια για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο. Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία, και  όλοι οι συνάδελφοι μας να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου Φαμαρ. Και να υπογραφεί άμεσα η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση  πάρα τα δίκαια αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ , που αποτελεί συνέχεια του αγώνα από τη μεγάλη απεργία του κλάδουστις 23 Ιουνίου, για αυξήσεις και υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας,  στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοι από τον Όμιλο της ΦΑΜΑΡ, οι «διάφορες φωνές» που καλούσαν τότε σε απεργοσπασία, μιλούσαν αυθαίρετα για παράνομη απεργία και εγκαλούσαν την αστυνομία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.  Τώρα κρατάνε σιγή Νεκροταφείου, ή στα κρυφά καλούν και στην στάση εργασίας. Οι εργάτες γνωρίζουμε πολύ καλά και ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι είναι οι εχθροί μας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ-ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.