Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη PfizerHellas: Νέα στάση εργασίας στις 2/7

Τέσσερις εβδομάδες έχουν περάσει από την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου μας από το GBS που εφάρμοσε το «περιβόητο Speakup» για τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς και τα περιστατικά ψυχολογικής βίας που είχαν γίνει καθημερινότητα για εκείνη και την ομάδα της. Tο σωματείο μας από την πρώτη στιγμή διεκδίκησε την ανάκληση της απόλυσης. Πίεσε τη διοίκηση της εταιρείας σε συναντήσεις και διάλογο, κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, έκανε προσπάθεια και ο τελευταίος συνάδελφος να ενημερωθεί και να πάρει θέση, να πάρουν αποφάσεις στήριξης εργατικά σωματεία που συμπορεύονται μαζί μας. 

Στις 19 Ιουνίου οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαμε δίωρη στάση εργασίας ως ένδειξη στήριξης στο αίτημα της ανάκλησης της άδικης απόλυσης της συναδέλφου από το GBS, αλλά και διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της εταιρείας χειρίζεται την κατάσταση. Χαρακτηριστικά, στην τελευταία συνάντηση του Δ.Σ. με τη διοίκηση, σε συναδέλφους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση  δεν επιτράπηκε η είσοδος στην αίθουσα, η ίδια η συνάντηση κατέληξε σε άρνηση της διοίκησης να βάλει το αίτημα δεκάδων εργαζόμενων για ανάκληση της απόλυσης σε συζήτηση, αφού όπως δηλώνουν “δεν είναι υποχρεωμένοι να μας ακούσουν” και “δεν αποφασίζουμε εμείς”. Ενδεικτική και η απάντηση της διοίκησης στην κοινοποίηση της στάσης εργασίας, ότι “υποχρεούμαστε να απομακρυνθούμε από τον χώρο εργασίας, απαγορεύεται να ασκήσουμε ψυχολογική βία στους συναδέλφους μας και ότι διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες”. Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα η παρουσία αστυνομίας έξω από το γραφείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια κίνηση ή σχετική ενημέρωση. 

Τα παραπάνω δε μας εμπόδισαν φυσικά να εκφράσουμε τη γνώμη μας στον χώρο εργασίας μας, όταν συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα της συνάντησης με τη διοίκηση, όταν πλήθος εργαζομένων έδωσε όπως μπορούσε το παρόν στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, πολύ περισσότεροι στηρίζουν το αίτημά μας, ακόμη και αν δε μπόρεσαν να παρευρεθούν. Οι παρόντες συζητήσαμε τη συνέχεια της δράσης μας και πώς δυναμώνοντας το σωματείο μας θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από αυθαίρετες κινήσεις της εταιρείας που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Προχωράμε σε:

Στάση εργασίας, την Τρίτη 2 Ιουλίου, 11:30  – 12:30

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που διεξάγεται η τρίμερης συνάντηση, στο «Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων» (Ερυθρού Σταυρού 1 στην Καλαμαριά)

Είμαστε αποφασισμένοι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε τη συνάδελφό μας πίσω στο πλάι μας, με τη στήριξη δεκάδων σωματείων της πόλης μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.