Ανακοίνωση για την HELP

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

                                                                                                                                                                           30/03/2021

Συνάδελφοι-ισσες στη HELP, ο πανικός που προκάλεσε η παρέμβαση του σωματείου και της Ομοσπονδίας για την καταβολή των δεδουλευμένων δείχνει τη δύναμή μας. Απόδειξη ότι μετά τη διαδικτυακή επικοινωνία της Ομοσπονδίας και του σωματείου την Τρίτη 16 Μαρτίου, η εργοδοσία έσπευσε σύσσωμη στα Γιάννενα για να παίξει ένα κακόγουστο θέατρο, ενώ έτρεξε να μαζέψει εξοφλητικές μισθοδοσίας για να φυλάξει τα νώτα της. 

Συνάδελφοι-ισσες το παραμύθι «όλοι μία οικογένεια είμαστε» δεν περνάει. Τα δικά μας βάσανα δεν είναι δικά τους. Δε μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να ζεις με το άγχος αν και πότε θα πληρωθείς. Ο δικός τους καημός είναι πως θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους από το δικό μας, τον απλήρωτο ιδρώτα.

Στη συνάντηση με το σωματείο την Παρασκευή 19 του Μάρτη, η εργοδοσία αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αν και προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση λέγοντας ότι είναι λιγότερα τα λεφτά που χρωστάει.

Όσο για τις απειλές να μη δημοσιοποιήσουμε την πραγματική κατάσταση στο εργοστάσιο αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κάνουμε ξεκάθαρο ότι ποτέ τέτοιου είδους απειλές δεν έπιασαν τόπο στο σωματείο μας. Αυτό δείχνει ότι μας φοβούνται. Γι αυτό θέλουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την οργάνωση στο σωματείο και την  έκφραση της αλληλεγγύης των συναδέλφων του κλάδου των Γιαννιωτών, γιατί γνωρίζουν ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η εμπιστοσύνη σας στο σωματείο, τους ανάγκασε να παραδεχτούν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα. Το σωματείο δεν είναι κάτι ξένο ανάμεσα στους εργάτες του εργοστασίου. Όσο για τις απειλές ότι «θα βρούνε αυτούς που μιλάνε», άδικα χτυπιούνται. Το σωματείο ξέρει να προστατεύει και να περιφρουρεί τα μέλη του.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα μας να μας καταβάλει άμεσα η εργοδοσία όλα τα δεδουλευμένα μας. Προσφεύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε την πείρα. Σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε  στο Σωματείο, την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στο ξεσάλωμα της εργοδοσίας, να καλλιεργήσουμε την αφοβία στις απειλές της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Ø ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

Ø ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.