Ανακοίνωση για ΔΕΘ 2022

Δεν δεχόμαστε να ζούμε με επιδόματα – Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην εκμεταλλευτική βαρβαρότητα!

Για ζωή με δικαιώματα – Για αυξήσεις στους μισθούς – Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης, για την προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ελευθεριών του λαού. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν μαζί με την Ομοσπονδία μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, τη μάχη για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, απέναντι στην πολύμορφη εργοδοτική επίθεση που ξεδιπλώνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, απέναντι στην αντεργατική νομοθεσία που δίνει «αέρα στα πανιά» της εργοδοσίας. Απευθυνόμαστε και σε κάθε εργαζόμενο – εργαζόμενη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με την εντατικοποίηση να αυξάνεται, και την ίδια στιγμή να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να καλύψει βασικές ανάγκες. Σε κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να του «κουνάνε το δάκτυλο» της ατομικής ευθύνης, όλοι αυτοί που καθημερινά τσακίζουν δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, δημόσια Υγεία και Παιδεία, μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, μας καταδικάζουν στην ενεργειακή φτώχεια, για να ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και η κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών!

Με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2022-2025 εντείνεται η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με συρρικνωμένους μισθούς και επιδόματα – «ψίχουλα», την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σε βασικά και απαραίτητα είδη τσακίζει κόκαλα, τα ενοίκια έχουν γίνει απλησίαστα, το εισόδημα εξανεμίζεται, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών είναι προ το πυλών.

Ακόμα και σε κλάδους με τεράστια κερδοφορία, όπως αυτός του φαρμάκου, ο μέσος μισθός συμπιέζεται ολοένα, η εργοδοσία ακόμα δεν έχει υπογράψει την κλαδική σύμβαση, οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν και τα δικαιώματά μας ψαλιδίζονται. Σε αυτό το έδαφος, παράγεται η υπεραξία για τους εργοδότες, έτσι πραγματοποιείται η ανάπτυξη του κλάδου.

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Με τη δράση μας αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό μέσα στους χώρους δουλειάς. Τα φαινόμενα εκφυλισμού, νοθείας, η καλλιέργεια του «κοινωνικού εταιρισμού» και διαλόγου που παπαγαλίζουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες κυβερνήσεων -εργοδοτών αποτελούν θανάσιμο αντίπαλο των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούν ότι με «υγιείς» επιχειρήσεις θα υπάρχει και ευημερία των εργαζομένων τσακίζονται από την ίδια τη πραγματικότητα, αφού η ανάπτυξη των επιχειρηματιών προϋποθέτει εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Παλεύουμε  για να μπουν νέες εργατικές δυνάμεις στη μάχη, με σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάνουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο.

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να οργανώσουμε την απάντηση μας. Να διεκδικήσουμε ζωή, όχι επιβίωση!

Να βγούμε  πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!

Ενάντια στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους και την καταστολή που οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας και οι κυβερνήσεις τους εντείνουν, για να αντιμετωπίσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα!

Διεκδικούμε:

  • Μισθούς με Αυξήσεις, Δουλειά με Αξιοπρέπεια
  • Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο – 7ωρο – 35ωρο.
  • Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή του λαού μας στους δολοφονικούς ανταγωνισμούς και στα παζάρια των ιμπεριαλιστών !

Απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
  • Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

Στη ΔΕΘ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6:00μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.