Σχόλιο της ΟΕΦΣΕΕ για τις περιοδείες στελεχών ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο

Στην προεκλογική αυτή περίοδο, πρώην, νυν και επίδοξοι κυβερνώντες, κατά κύριο λόγο κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, περιφέρονται σε χώρους δουλειάς του κλάδου, σε εργοστάσια και φαρμακαποθήκες,  έχοντας στο πλευρό τους τους εργοδότες, και προβαίνουν σε εξαγγελίες, προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους να τους ψηφίσουν.

Τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. τυγχάνουν τέτοιων τιμών από τους εργοδότες φυσικά με το αζημίωτο. Η επόμενη κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί,  όποιο  χρώμα και να έχει, θα διευκολύνει τα σχέδια τους, θα νομοθετήσει, για να διασφαλίσει την κερδοφορία τους. Μια κερδοφορία που θα στηριχθεί στην δικιά μας χασούρα, στην επιδείνωση της ζωής μας.

Αυτό, δηλαδή, που έχει αποδειχτεί από την ίδια την πραγματικότητα μέχρι σήμερα! Όπου ο ένας «κόβει» και ο άλλος «ράβει» στον «καμβά» της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής! Όπου μαζί ψηφίζουν και εφαρμόζουν τους αντεργατικούς νόμους, όπως αυτός των Βρούτση – Αχτσιόγλου και αυτός του Χατζηδάκη που ψηφίστηκε κατά το ήμισυ και από το ΣΥΡΙΖΑ. Νόμοι που στραγγαλίζουν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις και τις απεργίες, διαλύουν το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα!

Αποτελεί πρόκληση προς τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως και προς όλους τους εργαζόμενους, να υπόσχονται «αυξήσεις και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών» αυτοί που έχουν συμβάλει στην απουσία κλαδικής ΣΣΕ για 13 χρόνια, στην εξαίρεση του κλάδου από τα ΒΑΕ, στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών, στην επέκταση του ωραρίου μέχρι και τις Κυριακές, στη μείωση του μέσου μισθού κατά 300 ευρώ και στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού λίγο πάνω από τα επίπεδα του 2009, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του κόστους ζωής!

Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, να πανηγυρίζουν μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, τους  φαρμακοβιομήχανους και τους φαρμακαποθηκάριους, γιατί αυτούς υπηρετεί η πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών κυβερνητικών συνοδοιπόρων! Σε αυτούς «υπογράφουν γραμμάτια» που θα εξοφληθούν μετά τις εκλογές, στις εργοδοτικές απαιτήσεις δεσμεύονται και σπεύδουν να τις ικανοποιήσουν, όπως έχουν κάνει και μέχρι σήμερα, τροφοδοτώντας με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματίες του φαρμάκου, με τα επενδυτικά πακέτα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τους συμψηφισμούς επενδύσεων – clawback, τις ανατιμήσεις στα φάρμακα, την αύξηση των κλειστών προϋπολογισμών για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ένα είναι σίγουρο. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο και θυμόμαστε και καταλαβαίνουμε και κρίνουμε. Γι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε με αυτούς  που  «υπογράφουν γραμμάτια» πάνω στις πλάτες μας.

Για μας, το κριτήριο στην ψήφο μας είναι ο δρόμος του αγώνα. Είμαστε και θα είμαστε με αυτούς που ήταν και είναι μαζί μας, όταν διεκδικούσαμε χθες και συνεχίζουμε και σήμερα, όταν θα διεκδικούμε και αύριο αυτό που μας ανήκει, για να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και όπως δικαιούμαστε στον 21ο αιώνα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.