ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια, ένα παιδί του λαού που υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, να τιμωρηθεί από την μονάδα του (6ο Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής στη Ρόδο) με ποινή φυλάκισης, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, γιατί εναντιώθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αυτό ήταν το παράπτωμα του, δηλαδή τιμωρήθηκε γιατί ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων και γενικά του λαού που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών με την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους ζωής αλλά και τους κινδύνους συνολικά για τον λαό μας από την μετατροπή της χώρας σε απέραντη νατοϊκή βάση.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους. Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ποινή και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, να μας το κοινοποιήσουν και να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.