ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (photo)

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι στάσεις εργασίας στην φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ing. Ελλάς ΑΕ, που κάλεσε το επιχειρησιακό σωματείο υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων.

Η σχεδόν καθολική συμμετοχή διέψευσε κατηγορηματικά την έρπουσα φημολογία των προηγούμενων ημερών ότι οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν κλπ.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Παναγιώτης Μιχαηλίδης που χαιρέτησε την σχεδόν καθολική συμμετοχή και απάντησε στα διάφορα επιχειρήματα της εργοδοσίας σχετικά με την ματαιότητα των αγώνων και το ..είμαστε μια οικογένεια κλπ.

Ενημέρωσε σχετικά με την συνάντηση που καλεί η εργοδοσία για Τετάρτη 20/07/2022 σχετικά με τα αιτήματα και εξήγησε ότι η μαζική αυτή συμμετοχή της πρωινής βάρδιας καθώς και η προμηνυόμενη  για τις άλλες δύο, καθώς και η επιτυχία των στάσεων της Δευτέρας 18/07/2022, θα αποτελέσουν κλειδί για την επίλυση των ζωτικών ζητημάτων που έχουν θέσει.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αγωνιστική προκειμένου να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται, από την επιτυχία της εταιρείας σε όλους τους δείκτες αποτελεσμάτων, κατανοώντας ότι όλα αυτά είναι ο δικός τους ιδρώτας είναι δικαιωματικά αυτοί που γυρίζουν τον τροχό της κερδοφορίας της  Boehringer.

Στην συνέχεια χαιρέτισε ο πρόεδρος  του κλαδικού συνδικάτου Στάθης Σταθουλόπουλος που μίλησε για την ενιαία στάση των εργοδοτών του κλάδου και σχετικά με τον αγώνα  των εργαζομένων για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.

Με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό ξεκίνησαν την δεύτερη μέρα των στάσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι της πρώτης βάρδιας στην Boehringer Ing. Ελλάς ΑΕ. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αναμένεται το ίδιο και στις άλλες δυο βάρδιες.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, επαναδιατυπώνοντας την κοινή θέληση όλων των εργαζομένων, να μην υποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει στην εργοδοσία.

Στην συνέχεια χαιρέτησε εκ μέρους του κλαδικού συνδικάτου ο Βαγγέλης Ζέρβας, που στην σύντομη παρέμβαση του εξήγησε με τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην Boehringer εκτός από την ουσιαστική συμβολή του στον αγώνα του κλάδου για  την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, είναι ένας αγώνας δίκαιος απέναντι στην εργοδοσία του χώρου που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι που βλέπουν το τι πλούτο παράγουν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα βασικά, που πλέον, όμως, δεν επαρκούν για να ζουν αξιοπρεπώς. Αυτή την αναντιστοιχία του παραγόμενου πλούτου και την χειροτέρευση της ζωής τους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με το επιχειρησιακό τους σωματείο να την αντιμετωπίσουν. Κλείνοντας τόνισε ότι τόσο το κλαδικό συνδικάτο, όσο και η ομοσπονδία θα είναι όπως πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών, στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου.

Ολοκληρώθηκαν οι στάσεις εργασίας στην Boehringer Ing. Ελλάς ΑΕ. Τώρα οι εργαζόμενοι είναι σε επιφυλακή περιμένοντας την Τετάρτη 20/7/2022 τα αποτελέσματα της συνάντησης του Δ.Σ. του Σωματείου τους με την εργοδοσία, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους, μέσα από τις διαδικασίες της Γ.Σ. τους την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.