ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Αυλώνα (49) επαναληπτική συνάντηση με τη ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, η οποία για άλλη μια φορά έδειξε ότι γυρίζει την πλάτη στις ανάγκες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Ομίλου. Με  τον πληθωρισμό να καλπάζει πάνω από 12%, με τις τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής   κατανάλωσης να αυξάνονται καθημερινά, με την ενεργειακή κρίση να τσακίζει πραγματικά το εισόδημά μας, η ΦΑΜΑΡ επιλέγει να μεταθέσει την υποσχόμενη αύξηση του 2022 στον Απρίλη του 2023!!!

Σε όλους εμάς που ζητάει καθημερινά να “βάλουμε πλάτη” για να παραχθούν οι αυξανόμενοι όγκοι παραγωγής, σε όλους εμάς που πηγαίνουμε από πόστο σε πόστο και από μηχανή σε μηχανή για να υλοποιηθούν οι στόχοι που θα δώσουν τα πριμ στους διευθυντές και τα υπερκέρδη στους επενδυτές, σε όλους εμάς που στενάζουμε από την ακρίβεια και δυσκολευόμαστε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, η ΦΑΜΑΡ επιμένει ότι αυτό που μας αξίζει είναι παγωμένοι μισθοί, μπροστά στο ράλι του πληθωρισμού, και κάποιες δωροεπιταγές για να κρύψουν τη δυσαρέσκεια μας.

Συγκεκριμένα η “πρόταση” της ΦΑΜΑΡ περιλαμβάνει για το 2022: 100€ δωροεπιταγή για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και 150€ δωροεπιταγή για το Δεκέμβριο.  Για το 2023: 100€ δωροεπιταγή για Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Οκτώβριο, 150€ δωροεπιταγή για το Δεκέμβριο, αύξηση τον Απρίλιο 4% και τον Οκτώβριο 4% για εργαζόμενους κάτω από 1050€ μεικτά, 2% και 2% αντίστοιχα για εργαζόμενους πάνω από 1050€ μεικτά. Από την πρότασή της αυτή εξαιρεί τους εργαζόμενους που έχουν συμβάσεις μέσω εργολάβων, ενώ παράλληλα κωλυσιεργεί με τις επαναπροσλήψεις των συναδέλφων μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΦΑΜΑΡ.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας αρνήθηκε την παραπάνω πρόταση για τους εξής λόγους:1) Δεν περιλαμβάνεται αύξηση για το 2022, κάτι στο οποίο η εταιρεία μέσα από τις συναντήσεις που είχαμε από την αρχή του έτους έχει δεσμευτεί. Πόσο μάλλον όταν το εισόδημα μας όλο το τρέχον έτος έχει, όχι απλά μειωθεί αλλά έχει “φτάσει στα τάρταρα” με τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια. 2) Οι αυξήσεις δεν είναι οριζόντιες και καθολικές, κάτι στο οποίο η εταιρεία είχε και σε αυτό δεσμευτεί. Διαχωρίζει τους συναδέλφους, κατατάσσει το προσωπικό σε κατηγορίες, σπέρνοντας διχόνοια και ανταγωνισμούς. 3) Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Όμιλο αμείβεται με πάνω από 1050€ μεικτά, άρα η ΦΑΜΑΡ εμπαίζει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της με “αυξήσεις” του 4%. 4) Οι δωροεπιταγές θεωρούμε πως είναι το “τυράκι μπροστά στη φάκα”, αφού σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που πατάει πάνω στις πραγματικές μας ανάγκες, για αυξήσεις οριζόντιες και καθολικές, όχι κλιμακωτές, για όλους (μόνιμους και εργολαβικούς) στο ύψος συνολικά του 10%. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα όταν η ΦΑΜΑΡ δηλώνει κέρδη, ανάπτυξη και νέες επενδύσεις. Δε δεχόμαστε το “τυράκι” που μας πετάει για δωροεπιταγές αντί για σταθερή – πάγια αύξηση στο μισθό μας, η οποία θα παραμείνει και θα προστίθενται και άλλες στον ανεβασμένο μισθό μας  τα επόμενα χρόνια.

Η πρότασή που καταθέσαμε είναι άμεσα, εδώ και τώρα,να δοθεί 5% αύξηση αναδρομικά από τον Ιούνη του 2022 και 5% τον Ιανουάριο του 2023.Συνεπικουρικά να δίνονται κάθε χρόνο δωροεπιταγές το Πάσχα, το Καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα, τους μήνες που οι ανάγκες μας είναι αυξημένες. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς διακρίσεις. Δεν έχουμε περιθώριο για τίποτα λιγότερο. Οι συνάδελφοι μας από τα εργολαβικά γραφεία να υπογράψουν άμεσα συμβάσεις αορίστου χρόνου με τη ΦΑΜΑΡ, για να πάψουν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια, έχοντας όλοι τα ίδια εργασιακά δικαιώματα.

Οι επιτυχημένες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου, η μέχρι τώρα μαζική παρουσία και συμμετοχή των εργαζομένων σε Ανθούσα, Άλιμο, Αυλώνα 49, οι τοποθετήσεις των συναδέλφων μας και η αποδοχή που συναντάμε μας δίνουν δύναμη και μας επιβεβαιώνουν πως:

Δεν εφησυχαζόμαστε – Δε δεχόμαστε τα ψίχουλα – Συνεχίζουμε δυναμικά!

Αναμένουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη τη νέα συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας, αλλά παράλληλα συντονιζόμαστε μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις (υπολείπονται Θήβα, Αυλώνας 48)  για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Είναι προφανής η ενόχληση της ΦΑΜΑΡ από τους αγώνες μας στον Όμιλο το προηγούμενο διάστημα, στους οποίους πρωτοστάτησε το Σωματείο μας μαζί με την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) και τα κλαδικά  Συνδικάτα σε Αττική και Βοιωτία – Εύβοια – Αυλώνα. Κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση στα εργοδοτικά ζητήματα και σχεδιασμούς, τρέχοντας να υλοποιήσουν τις “προτάσεις” της εργοδοσίας, έχοντας ενεργό ρόλο στη μείωση των απαιτήσεων για τους εργαζόμενους.

          Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να ξεπαγιάζουν και ταυτόχρονα η ΦΑΜΑΡ να ζεσταίνεται από τα κέρδη. Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε με αυτούς που σήμερα μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και χθες μας καλούσαν να βάλουμε πλάτη στα μνημόνια, στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στον κορονοϊό, στον πόλεμο, στην ενεργειακή κρίση. Οι “λελογισμένες αυξήσεις” που μας ζητούν να συναινέσουμε δεν μπορούν να λύσουν τα οξυμένα μας προβλήματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες για νέες επενδύσεις που θα τους αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στον εργασιακό μας χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση των συναδέλφων μας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ, με άλλους εργαζόμενους του κλάδου, με όλους τους εργαζομένους συμμετέχοντας μαζικά στις συγκεντρώσεις, δίνοντας το μήνυμα.

ΔΕΝ “ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ”! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.