Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, για να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου και μέλους του ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ, για να υπογράψει η εργοδοσία ΣυλλογικήΣύμβασηΕργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και στηδύσκολη καθημερινότητα.

Οι δύο απεργίες, οι παρεμβάσεις στα φαρμακεία – μέλη  της διοίκησης του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, έχουν στριμωξει την εργοδοσία, που στην προσπάθειά της να βγεί από την δύσκολη θέση ισχυρίζεται ότι το πρόβλήμα της είναι ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου και μια μικρή ομάδα εργαζομένων που “τυχαία”και αυτοί είναι εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ είναι σε εξέλιξη συζήτηση για την Συλλογική Σύμβαση, η εταιρεία απάντησε με την απόλυση του προέδρου του σωματείου λίγες μέρες μετά.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς!

Οι αγωγές προς τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου και οι πιέσεις που ασκούνται στα μέλη της διοίκησης και σε πρωτοπόρους εργαζόμενους  έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν το σύνολο των εργαζομένων, για να έχουν οι εργοδότες το ελεύθερο να προχωρούν στα αντεργατικά σχέδια τους.

Η εργοδοσία, με τις αγωγές κατά των συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, ανοίγει τον δρόμο για επικίνδυνες μεθοδεύσεις  το επόμενο διαστημα, όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά και για τους εργαζόμενους συνολικά!

Ο αγώνας των εργαζομένων και του σωματείου τους στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, έχει βγει έξω από τους τέσσερις τοίχους της εταιρείας. Εργατικά Κέντρα,Ομοσπονδίες και σωματεία από όλη την χώρα, από διάφορους κλάδους, εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση με την ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο!  Για το κεφάλαιο όμως, τα κέρδη  είναι στο κόκκινο! Η τεράστια κερδοφορία των εργοδοτών στον κλάδο του Φαρμάκου, κάνει την εργοδοσία περισσότερο επιθετική!

Γι αυτούς η κυβέρνηση πέρασε σαν δώρο το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη για δουλειά μέχρι και 13ώρες, γιαυτούς πέρασαν την εργασία Σάββατο και Κυριακές!

Το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός μεταξύ εργοδοτών είναι ένα παιχνίδι ξένο για μας τους εργαζόμενους που ο μισθός μας τελειώνει στα μισά του μήνα!

Έχουμε, όμως, πείρα. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΠΕΙΦΑΣΥΝ στο Άργος με τον αγώνα τους και με την στήριξη του επιχειρησιακού σωματείου και της Ομοσπονδίας  απέτρεψαν τα σχέδια της εταιρείας που δήθεν “σέβεται τον εργαζομένο”να δουλεύουν  12ωρα και Σάββατα, για να διαφημίζουν τον “έγκαιρο και ποιοτικό εφοδιασμό των φαρμαικείων”.

Άλλωστε, είδαμε με τα μάτια μας τον σεβασμό στους εργαζομενους, όταν στελέχος της διοίκησης του ΠΕΙΦΑΣΥΝ έσερνε απο το χέρι εργαζομένους για να τους βάλει για δουλειά, για να σπάσουν την απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία.

Η σκέψη τους είναι πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες μας!

Δεν είναι τυχαίο που ο όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συγκαταλέγεται, με βάση τα επιχειρηματικά κριτήρια, στις 100 καλύτερες επιχειρήσεις!

Εμείς οι εργαζόμενοι, σήμερα, απαιτούμε να έχουμε αξιοπρεπή μισθό και ωράριο που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες, γιατί η κερδοφορία των επιχειρήσεων περνάει από τα δικά μας χέρια. Δεν επιτρέπεται να νιώθουμε υπόχρεοι στην εργοδοσία και να ζούμε με μικροδάνεια και διάφορα ψίχουλα που μας πετά, για να εξασφαλίζει “σιγή νεκροταφείου”!

Δεν αγγίζειτο ίδιο εργαζόμενους κι εργοδοσία η ακρίβεια, τα υψηλά νοίκια, τα υποβαθμισμένα σχολεία, η υποβαθμισμένη δημόσιαυγεία!Οι εργαζόμενοι φέτος πλήρωσαν το 95% των φόρων όταν το μεγάλο κεφάλαιο πλήρωσε μόνο το 5%!!

Εμείς, όμως, είμαστε οι παραγωγοί αυτού του πλούτου και δεν θα πάψουμε να παλεύουμε για όλα όσα μας ανήκουν!

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε!

  • Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου!
  • Απαιτούμε υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς!

Την Τετάρτη 27/12/23 η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το κλαδικό Συνδικάτο θα βρίσκονται στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.